luni, 4 august 2008

Insecticidul si insectele

Multe tipuri de insecticide care sunt pe piata afecteaza insectele in variate moduri. Grijuliul manager va folosi multe metode de mentinere sub control si de a reduce dezvoltarea insectelor si rezistenta acestora. Insectele care si-au dezvoltat abilitatea de a rezista unui insecticid, folosesc acelasi mecanisc pentru a trece si peste alte insecticide din aceeasi gama. Deci este de retinut clasa de chimicale si modul de actiune al fiecarui insecticid si de evitat folosirea aceluiasi insecticid in mod repetat. Insectele se adapateaza rapid si devin repede rezistente la un produs.

Este de luat in considerare noile metode, precum IGRS. Oamenii de stiinta considera ca, datorita acestor materiale care au o legatura stransa cu procesul natural al insectelor de a creste si dezvolta, acestea au sanse mai mici de a crea o rezistenta la substante.

Atacarea insectei la diferite nivele prin utilizarea unor clase de chimicale distincte – toxine ale sistemului nervos, ale stomacului sau de crestere. Oricum, este importanta mentinerea unor avantaje ale unor rute de intrare a substantelor toxice. Daca v-ati bazat pe insecticide de contact, veti lua in considerare produse care pe bazeaza pe ingerare. In mod similar, in timp ce insecticidele sistemice au multe trasaturi care atrag, evitati sa va bazati doar pe acestea. Utilizati, de asemenea, insecticide de contact.

Folositi o aplicatie tehnica adecvata pentru materialul pe care il aplicati. De exemplu, pentru asigurarea la radacina a absorbtiei insecticidului introduceti-l bine in zona acesteia. De obicei, aceasta se realizeaza prin udarea imediata a ariei dupa aplicare sau prin folosirea tehnologiei sub-surface.

In final, de retinut ca insecticidele, in majoritatea cazurilor, sunt mai eficiente impotriva unor anumite stadii ale insectelor tinta. Tipic, acestea sunt stadii de inceput, imature. Cateodata, este insa si stadiul de adult tinta. A se citi informatiile de pe eticheta produselor si asigurarea ca stadiul cerut este prezent in momentul aplicarii substantelor.

Pastrarea acestor puncte in minte va ajuta la un management mai bun al insecticidelor si o obtinere mai avansata a rezultatelor.

Niciun comentariu: