luni, 4 august 2008

Metode de aplicare in gospodarii a insecticidelor

Managementul inglobarii daunatorilor sau IPM in case incepe cu restrangerea posibilitatilor de viata ale insectelor: un mediu de dezvoltare, apa si mancare. Daca insectele devin o problema in ciuda acestor masuri, IPM pare sa ii controleze utilizand cele mai sigure metode.

Respingerea insectelor, cunoscuta ca « spray de gandaci » vine in sticle de plastic sau in bidoane. Aplicat pe haine, maine, picioare sau pe alte extremitati, utilizarea acestui produs va duce la indepartarea insectelor. Acesta nu este insa un insecticid.

Insecticidul folosit pestru distrugerea parazitilor – cel mai adesea insecte si arahnide – vine in sticle si prin imprastierea lui in aer omoara insectele nedorite. Spray-urile vor indeparta din casa fluturii, furnicile, gandacii si alte insecte, dar si paianjenii. Alte metode sunt granulele sau lichidele care au in formula lor momeli pentru insecte. Pentru multe gospodarii, capcanele pentru paraziti contin pesticide sau alte chimicale. Spray-ul este aplicat peste tot in gospodarii, pe podele si pe instalatii. Pesticidul pentru termite este adesea injectat in fundatia caselor.

Ingredientele pentru insecticidele utilizate in gospodarii includ permethrin si tetramethrin, care actioneaza la sistemul nervos al insectelor si arahnidelor.

Spray-ul de gandaci ar trebui folosit doar in zone foarte bine ventilate, deoarece chimicalele continute pot fi daunatoare atat oamenilor, cat si animalelor. Toate insecticidele includ masive cantitati de momeala si capcane care ar trebui aplicate astfel incat sa nu ajunga la indemana copiilor sau animalelor.

Niciun comentariu: