luni, 4 august 2008

Modul de actiune al insecticidelor

Profesionistii in intretinerea pamantului care folosesc insecticide pe gazon si pe ornamente pot beneficia de intelegerea modului de actiune al acestora. Informatia despre aceste produse permit o selectare mai eficienta si o aplicare a insecticidului corespunzatoare. Modul de actiune, drumul de intrare si miscare al insecticidului in plante joaca un rol important in eficienta si siguranta acestuia. Hai sa discutam separat despre fiecare dintre factori.

Modul de actiune din punct de vedere chimic al insecticidului este format din materiale alese pentru a omori sau tine sub control insectele. Cele mai traditionale insecticide realizeaza acestea interactionand cu sistemul nervos al insectelor vizate.

Multe insecticide folosite fac parte din clasa chimicalelor organofosfate. Spre exemplu, chlorpyrifos, diazinon, isofenphos, malathion si trichlorfon sunt toate oragnofosfate. Alte insecticide familiare, precum bandiocarb si carbaryl, sunt incluse intr-o alta bine-cunoscuta clasa de chimicale, carbamates. Insecticidele din aceste categorii afecteaza sistemul nervos al insectelor in acelasi mod.

Celulele nervoase la animale ( incluzand insectele si oamenii) cara impulsuri de la un stimul ( spre exemplu, atingerea unei sobe fierbinti) la centrul nervului (creierul) sau de la acesta inapoi la muschi, ca un raspuns (mutarea degetului de pe soba fierbinte).

Niciun comentariu: