vineri, 5 septembrie 2008

Înfiintarea si întretinerea culturilor legumicole ecologice - partea a II-a

Eliminarea stresului de plantare prin utilizarea plantelor produse la ghivece nutritive sau la ghivece din material biodegradabile
Eliminarea stresului de plantare este importanta pentru a realiza timpurietate productiei si pentru valorificarea superioara a capacitatii de productie a speciilor horticole pe de o parte si pentru valorificarea superioara a productiilor obtinute. Producerea la ghivece nutritive sau ghivece biodegradabile este esentiala pentru realizarea acestui scop.

Combaterea buruienilor
Combaterea buruienilor este o problema delicata pentru culturile ecologice având în vedere ca utilizarea erbicidelor este interzisa. Metodele de combatere a buruienilor acceptate a fi utilizate în cultura ecologica sunt: mecanice (prasit si/sau plivit manual), fizice (cu flacara directa sau cu abur sub presiune) si metode biologice (prin utilizarea organismelor patogene specifice buruienilor dar nespecifice culturii).

Combaterea mecanica a buruienilor
Combaterea mecanica a buruienilor este metoda cea mai utilizata pe suprafete mici dar solicita o cantitate mare de forta de munca.

Niciun comentariu: